Wednesday, May 20, 2009

KeNapa Begini?

Mama penat nak please semua orang tapi orang tak pandai jaga hati kita.
Bukan nak merungut..bukan tak bersyukur..tapi semua menda ada limitnyer..ada hadnyer...
Tak tolong rasa kesian kat orang ni tapi bila tolong rasa macam diambil kesempatan plak..Tolong jadi tak ikhlas pulak
Mama penat..penat sangat nak layan orang yang banyak karenah ni..
Ya Allah, berikanlah aku kesabaran yang tinggi..Tetapkan iman ku Ya Allah...
Permudahkan segala urusanku dan keluargaku Ya Allah..di dunia dan di akhirat..amin

10 comments:

maya said...

akum...
biasalah matun..dalam hidup mmg susah nk harap prg faham kita...
banyak2 bersabar,,,tu semua dugaan dari Allah.mesti ader hikmah disebaliknyer

iena hamdi said...

matun... benda benda mcm ni kita memang sentiasa akan hadapi sepanjang hidup kita,... tak semua org akan kita paham mereka dan begitu sebaliknyer...

so.. harap matun kuat semangat ajer.. yang penting jaga hati anak, suami n family ajer... org lain kita buat takat yg kita mampu ok dear,..

come on cheer up.. jgn lupa dtg umah 30 mei tau,..

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

matun....kesian dengan Daneil ...kena sawan...I'm suggesting to you, please take you son boby tempreture every hour speciall at night once Danial get fever....suhu badan ni naik satu darjah lebih tinggi pada malam hari...kalau sampai 39 degree celcius...amat panas..kalau boleh amek supp [perecetamol..sumbat dubur..dah boleh guna] please refer to the dr. and the right dosage...parecetamol supp yh bagus brand Voltren [inmarket ada brand Voren and parecetamol] voltren lebih bagus...that last 6 hrs..kalau masukkan ke dubur jam 12 mlm it last till 6 am ..so parent boleh lah tidor dengan tenang...

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

matun..nape..bunye rentihan saje..kadang kala jangan emo dan layan sangat ape orang nak kata..jika kita rasa kita buat yg betul buat selamba je...tapi kita manusia kadang kala sentap jugak apa dengan orang kata walau pun kita tak salah dan cuba buat sehabis baik..makan hati beb...

iena hamdi said...

matun...
sabar eik...biasalah hdp dlm dunia ni mmg byk dugaan...
kuatkn semangat...

Fieda said...

Emm kak matun semoga kuat dan tabah menghadapi dugaan hidup..

Memang susah nak please everyone but we do our level best .. Then no regret after that.. cheer up ok...

Faris Daniel said...

Maya,
yup matun cuba bersabar dan kuatkan semangat..as i said my family is my strengh..
mmg org susah nak faham kita..apa yg kita rasa..dalam gelak ketawa tu..disebaliknyer pasti ada yg tersimpan kan...redha jer lah....

Faris Daniel said...

Eina,
sekarang ni semua orang terlibat..org dalam..org luar hehehhe
tapi takpe..matun anggap semua ni dugaan jer..harap matun sekuarga akan lebih kuat menghadapi dugaan mendatang
Allah nak uji kita ni macam2..

30 mei..InsyaAllah..hari tu gak anak sedara konvo so my sister datang umah dr terengganu..kalau habis cepat..i will come k..thanks dear

Faris Daniel said...

Pak Man
wah cepatnyer pakman tanya paal daniel hehehe
nak buat entry pasal tu pon takde mood lagi hehehe
but now daniel dah stabil
will follow all your advise.
mmg ngah monitor his temperature.
ubat montot dah ada..parecetamol

yup Pakman..you knew everything right about us? memang kami cuba hadapi ngan bijak..tapi kenkadang bila dah sampai limit..kami tetap sentap..hehhehe
dun know how to solve that?..semua berkait2...
i need to calm myself..if not..kang admit spital plak...cian daniel..sapa nak jaga kan
yup macam pakman kata..mmg makan hati berulam jantung..but i need to redha kan..sabar banyak2...

Faris Daniel said...

yes fieda...we try to do our best..the rest leave it to Allah...kita bertawakkal sahaja...
thx dear...