Friday, May 29, 2009

Daniel @ Klinik Adek Shah Alam

Muka Daniel sewaktu demam last week. memang tak larat jer kan..Cian anak Mama ni.
Sedih sangat Mama sebab Daniel asyik merengek jer, batuk dan selsema.
Tengok bibir dia yang kering...
Sempat lagik pose sebelum masuk bilik jupa doc hehehhe


Snap pas Klinik dah tutup..boleh ka?
Sabtu halfday jer..owhhh okkay



Ubat Daniel
a) Illadin Nasal Drop
Tuk keringkan hidung di waktu malam so Daniel leh tido lena..
b) Fever - Progesic
c) Cough & Flu - Xepasan



Ala..batuk plak dia..ciannyer..


Mama dan Papa decide nak bawa Daniel ke Klinik lain selepas ubat dari klinik yang pertama kurang berkesan. Kami meminta pendapat dari Dr Anis ( cousin Papa)..dia cadangkan kami ke Klinik Adek ni..Sebenarnyer Pak Man juga ada rekemenkan klinik ni..bagus katanyer...
so kami siap2 Daniel dan terus ke Shah Alam..hari sabtu klinik buka separuh hari so better kami cepat...
Sampai2 n register ..ramai gak yang tengah menunggu..rata2 semua anak demam, cough dan flu...
Daniel ditimbang..alamak dah turun beratnyer to 7.9kg...hari rabu masa gi 1st klinik berat dia 8.1kg...timbang kat PPUM masa kat emergency ward tu berat 8.2kg...alih2 dah turun dah..ye lah Daniel takde selera makan n minum susu.
Takpe..takpe..pasni anak mama makan yer...
Sementara tunggu turn tu, Mama biasalah berborak2 ngan mommies yang ada kat situ..
Daniel plak takde mood..juz tengok2 budak2 main2..
Daniel diperiksa oleh isteri Dr Amdan...mama lupa tanya nama hehehhe
tapi best gak klinik ni..doc terangkan macam2...cara penjagaan budak demam dan pernah kene sawan tarik cam Daniel.
Alhamdulillah doc check Daniel takde kahak..lungs dia clear..cuma demam, flu dan batuk sket..
Alhamdulillah Daniel cepat sembuh yer..jangan buat Mama dan Papa susah hati lagi yer..Mama nak anak Mama sihat..ceria dan membesar ngan sihat...
kami sayang Daniel!!

2 comments:

MOMMAHOLICSERIES said...

Salam,
I googled for "Klinik Adek" and found your page. Nak tanya, ada tak number phone clinic ni? Terima kasih banyak-banyak. :)

Zeti said...

salam...can u gv me klinik adek nya no contact? i lost it. can u pls sms to 012-3133996