Monday, May 18, 2009

HaPPy 1st BiRThDay FaRIs DanIEL!

HaPPy 1st BiRThDay FaRIs DanIEL!


Alhamdulillah Faris Daniel melangkah usia setahun semalam.
Kami takde buat sambutan untuknye sekadar memotong kek kecil. Takde belon..takde muzik..takde orang lain selain kami 3 beranak dan adik aka Pak Adik . Suara kami sahaja yang menyanyikan lagu kepada Daniel sambil mulut Daniel juga turut menyanyikan versi nya hehehhe
Seawal pagi Mama menerima panggilan telefon dari MakLong Terengganu yang mengucapkan Happy Birthday buat Daniel dan mendoakan agar Daniel menjadi anak yang soleh dan menjadi penyejuk mata mama dan papa. Terima kasih Mak Long..
Tak sampai setengah jam kemudian..mama terima lagik panggilan telefon dari Kakak Ummamah, Wan dan Abahki yang bergilir-gilir mengucapkan selamat hari lahir buat Daniel..Daniel mendengar sambil nak menggigit telefon hehhe
Kek untuk buah hati Mama dan Papa





Daniel tak sabar nak ngap kek..sikit lagi kaki dia nak kuis kek tu..
Err..sila abaikan keadaan rumah yang amat messy yer...


Basikal tu hadiah dari Mama dan Papa..pasni kita jalan- jalan kat taman yer sayang..
Train tu present dari Mommy Atie. Last 2 week balik Kuantan dan Mommy terus bagi hadiah tuk besday Daniel..Thank you mommy Atie
Keta kecik tu hadiah tambahan dari kami sebab Daniel amat meminati kereta..( ermm cam Ryan)
Papa..Daniel dapat hadiah....


Aku sebagai Mama..happy sangat bila anak kita happy..so we decided to bring Daniel gi Taman Tasik Shah Alam..First plan nak gi Tasik Titiwangsa tapi kensel sbb besday boy tido daa...
First time Daniel kuar petang2 jalan2 kat taman..sebelum ni bawak dia gi shopping complex je, bukan apa cuma nak kurangkan dia terdedah ngan public..dia kan baby prem..6 bulan pertama mmg duk umah jer...












Daniel gelak2 tu sebab dia excited tengak budak2 main..siap tegur2 lagik budak2 yang ngah main tu..hepi betul dia..Nanti Daniel dah pandai main..mama slalu bawak Daniel ke taman yer..boleh jumpa friends...

Jom Balik!!!!
Oh Ya..Mama belikan Daniel belon Spider-Man tu..saja suka2..

10 comments:

Mrs. Aiza (Nis) said...

Happy belated 1st year birthday Faris Daniel. Semakin besar semakin hansem dia, cute aje tengok dia senyum.

Alhamdullilah, auntie masih ingat lagi mcm mana keadaan mama faris masa di ICU dulu dan lihat gambar faris sayu hati. Cepatnya masa berlalu.

Fieda said...

Haapy belated besday Danial.. Dan setahun cepat sungguh masa berlalu.. Hari tu datang rumah tak lama boraknya.. tapi dapat dukung ngan tengok gigi dua batang tu.. semakin cute la awak.. hehe..

liana said...

HAPPY BELATED 1ST BIRTHDAY FARIS DANIEL.. muahhzzzz... cepat2 jalan yer sayang.. dera mama dgn papa tu wakakaka.. matun..

senyuman anak tu lah penyembuh segala duka.. bila dia gembira tulah kepuasan utk kita..
TAPIII bila dia buat perangai aku rasa nak gigit2 jer wakakakakaka

zealvia said...

Happy be;ated birthday to Faris Daniel...wlah...dah jadi bojang ye..semoga jadi ana yg kuat dah soleh..amen.

iena hamdi said...

happy birthday dear...

moga membesar bagai johan n anak soleh yer ...

Faris Daniel said...

Nisda, Thanks dear...cepat betul masa berlalu eh...aku masih teringat2 keadaan aku time tu...Alhamdulillah Allah masih sayangkan aku dan masih member peluang untuk membesarkan Daniel...

Makcik Fieda,
Thank you..sekarang gigi atas will come out soon...nanti bertambah cute lah aya hehehehhe

Zaara,

Skang aku dah nampak Daniel berpotensi berperangai lasak cam aqil tapi aku tak kisah lah..harap pasni aku boleh kurussss....


Zea & Eina,
Thank you yer

korang2..kalau ada rezekitahun depan aku nak buat besday party tuk bujang ni,,korang datang tau huhuhu

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

Happy birthday Daniel....One year just past....many-many years to go..hope you be happy, healthy and smart boy...bila nak wat birthday party kita hutang dua hadiah tau....

Faris Daniel said...

PakMan,
Tahun ni mmg tak buatlah tapi tgklah 1st August nanti ada budget ke tak hehehe..kalau tak next year la kami buat party tuk dia..
Hutang hadiah tu...boleh kumpul2..banyak sket daniel dapat hadiah nanti huhuhu

Dafi Razneil Adam said...

hepi belated birthday baby faris daniel!

Faris Daniel said...

Thank you abang dafi....