Thursday, February 12, 2009

Ragam Si Kecil







Semua yang beranak kecil tentu biasa dengan ragam2 mereka kan..bukan kecik..yang besar pun ada ragamnyer...Kenalah layan dengan sabar dan tabah..itu semua proses pembelajaran bagi si kecil...biar si kecil belajar dari pengalamannyer...

Ragam Daniel di usia mencecah 8 bulan nih..sepatutnyer baru 6 bulan...biasalah budak2 suka menyembur air liur..entah bila nak stop menyembur ,sekarang siap jelir2 lidah lagik..( tapi nampak cute plak)ehehehe

Kalu meniarap sambil golek2 tu memang dapat A+ lah...sambil mulut ngomel ntah pape ntah..agaknyer daniel nak bercakap dulu kata papa...Kata papa Daniel nih punya 2 sikap berbeza jika dengan kami lain pangainyer jika kat umah tok mak lain pangainyer...contohnyer..jika dengan kami..minum susu nak main2..makan nestum nak main2..manja yang amat..tak nak tinggal keseorangan walau pun sekejap..akan buat macam2 karenah supaya kita dukung dia...Kalu kat umah tok maknyer..papa kata dia akan hisap susu sampai habis..makan nestum pon baik jer..tak bising2 pon..cuma kalu time petang sepatutnyer mama amik dia..mmg dia start meragam ajak balik..kalu ujan ke..memang takleh tgu..
Sekarang daniel tido kat baby cot dia..habislah mainan dia tepis..siap melintang lagik dia..boleh pusing2 lagik dalam tu..memang lasak tido nyer..kadang tengok tido tak berbantal pon sbb bantal dah kene lambung tepi..hehehhe

satu lagi Daniel takut kalu bergelap hehehhe...kalu dalam keter n malam dia akan peluk kita n diam jek..kalau dah kat tempat terang berlampu n keter dah banyak baru berbunyi mulut dia..alahai anak mama....

P/S: THANKS KAT MAMA HAIREE N MAMA AQIL COZ SELALU BAGI NASIHAT PADA MATUN HEHEHHE..NANTI KITA ALIH SEME MENAN DIA...SAFETY FIRST RIGHT...

8 comments:

Aiza Parman said...

dah pandai golek2..cutenya Faris makin berisi..

matun..kalau tidur dlm baby cot, baik jgn letak byk toys and bantal takut dia lemas...(nis)

Azman & Azian said...

wow..blog sudah semakin cantik...kalah dah blog kite......good luck danial....

mama liana said...

abihlah rambut ko matun ekekeke..
a'ah betul kata nis dlm cot jgn letak toys byk sgt.. time aqil dulu aku letak yg jenis sangkut..
lagipun dia nak golek2 nampak sempit nanti..

Fieda said...

YEr daniel dah 8 bulan.. siap ada count down tok umur die... cepat masa berlalu... Nanti bley gang ngan danish

Faris Daniel said...

Nis n Zaara
thanks..nanti aku alihkan menan dia n bantal dia..riso gak kan..daniel makin lasak tido...rambut aku memang nak kene gi potong lagik nih..kasi pendek trus...waaa...waaa

Faris Daniel said...

PakMan
berkat godek2 blog2 member hehehhehe

fieda,
bila nak ngeteh nih

adex-aieda said...

matun...
faris nak tido dalam baby cot eik..
si kembar tu x mau langsung,...'
playpen lagilah...
semua adex dah masuk kotak belik..
hehehehe..
kalau tido atas katil...
habis 1 katil dipusing2nyer..

Faris Daniel said...

adex...daniel suka sgt tido kat bb cot dia..senyum2 lagik kalu kita letak dalam tu..mmg habislah dia pusing2 dalam cot tu...cuma tak reti berdiri jek lagik...
habis tu twin tu tido ngan adex ke