Monday, February 2, 2009

Cuti - cuti PD






















tengok tu ramai kan yang terjun kolam tu..



Sebenarnya cuti2 ni last year tapi baru ada peluang nak uplod sini hehhhe..bantai je lah kan..

Kat sini kami duduk kat Glory Beach Resort..so n so jer tempat nie..pantai dia kureng cantik..nak mandi laut tu kira kene fikir banyak kali ler coz air dia kureng bersih...tapi mama tak mandi pon juz jalan2 amek angin ngan papa n daniel..Kolam pon tak mandi sbb ramai giler orang...agaknyer time tu mmg cuti panjang so ramai lah yang amik peluang tuk bercuti bersama2 keluarga kan...termasuk lah kami...kami pergi 3 kereta..konvoila sesama ehehhe..malam pertama tu kami buat bbq tapi angin kuat so kene cari tmpt yang sesuai tuk buat bara api tu..kami bantai buat kat court apa ntah..rupanyer nak buat bbq kene booking tempat dl..mana tau hehehhe

hari kedua tu kami jalan2 kat kawasan sekitar je..anak2 abang long n yana syoklah mandi kolam..daniel masih tecit so dia tengok jer lah hehhe...cian anak mama..takpe..Daniel dah besar sket..mama bwk gi pool eh...petang kami gi pantai dekat centre dia kot...jalan2 kami belikan daniel pelampung walau pun daniel blom reti guna ahahaha...kemaruk betul kami kan...takpe.nanti kita berenang kat depan tv eik daniel....

pas tok mak, tok ayah, pak long, mak long n pak usu urut kaki tepi pantai tu..kami cari tempat tuk dinner...Alhamdulillah malam tu makan nasi ditemani lauk2 seperti ikan 3 rasa, kailan masin, tomyam, telur dadar n paprik...balik bilik terus terbungkang tido hehehhe...penat sangat la kununnyer...
Lenkali kalau nak datang lagik PD kami nak try duduk kat Blue Lagoon ke..best sket aktiviti pantainyer..meriah kata adek...

3 comments:

Fieda said...

Wah besh nyer cuti ekh..he he..tula hujung tahun mmg la sgt ramai orgnyer.. nak book hotel pun susah kemain.. pastu kitorang jamm kat bandar melaka... hu hu

Azman & Azian said...

good luck to you and your entire family....


azman

Faris Daniel said...

fieda,
haah mmg ramai sgt manusia..tu yg rasa kureng sket hehehhe