Wednesday, February 18, 2009

Detik itu tiba lagi

Detik itu tiba lagi...detik papa daniel pergi kerja...mama faham papa cari rezeki untuk kuarga kita tapi bila detik itu tiba hati mama tak keruan padahal dah memang dari bercinta..berkahwin..dan ada daniel..memang mama sepatutnyer betah ditinggalkan..dah itu caranyer papa mencari rezeki..mama patut faham...
mama faham papa keberatan untuk pergi kerja..sebulan ni papa seronok bermain dengan daniel yang sudah mula pandai meniarap..papa takut akan terlepas setiap perkembangan daniel..Papa siap pesan kat daniel jangan buli mama hikhikhik..maklumlah bila daniel tinggal berdua ngan mama, seolah2 dia nak tumpuan sepenuhnyer dari mama untuk dia..kalau papa ada..daniel tak kisah sangat..
Budak kecil apa dia tahu?..tapi mama nampak macam daniel tahu papa dia pergi kerja...mungkin dia faham cuma kita yang dewasa ini mana mungkin faham bahasa bayi kita..cuma kita boleh lihat body language dia kalau papa buat video call..daniel akan terus senyum2 dan nak tarik muka papa kuar dari screen telefon...mama tahu daniel rindu nak main2 ngan papa...papa pun kan....

Dearest hubby,
I promise to give you the best of myself and to ask to you no more than you can give. I promise to respect you as your own person and to realize that your interests, desires and needs are not less important than my own.
I promise to share with you my time and my attention and to bring joy,strength and imagination to our relationship.
I promise to keep myself open to you, to let you see through the window of my world into my innermost fears and feelings, secrets and dreams.
I promise to grow along with you, willing to face changes in order to keep our relationship alive and exciting.
I promise to love you in good time and bad, with all I have to give and all I feel inside in the only way I know how completely and forever...

6 comments:

Azman & Azian said...

sound quite sad but it is very honest......azman

Faris Daniel said...

matun really appreciate him, apa yg dia korbankan for my happiness..i can't imagine what im gonna to do without him...

Fieda said...

Be strong Kak Matun..

Faris Daniel said...

thanks fieda..
im strong enough...i think heheheh

IdzaRis79 said...

be strong..
yeah,dun forget to pray to Allah too...

Faris Daniel said...

hai idzaris
always idza..always..
Allah masih sayangkan kami..