Wednesday, April 15, 2009

Kenapa Dan Mengapa....

Sebab wanita lebih cepat nampak tua Add Image

Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi tahukan anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri & ibu cepat nampak tidak menarik di Mata anda?

1. Tahukah anda, jika Kita makan dengan perlahan Dan mengunyah makanan sehingga benar2 hancur, itu akan membantu proses penghadaman Kita, sekaligus mengelakkan Kita gemuk.. Tetapi kasihan kaum ibu ini, terpaksa makan laju2, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi is suami.. Layan jer sambung makan, buat2 xdengar anaknya menangis. So, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan x sempat nak hadam betul2.

Err time makan kami selalu bergilir- gilir..kadang2 letak je daniel kat kusi makan dia..suap lah apa yang dia boleh makan..mama ngan papa takdelah sampai tercekik tulang sebab nak makan cepat huhu..
papa..mama nampak muda kan? hehehheh

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yg akan menghabiskannya pulak. Sayang katanya... Takut membazir.. Membazir tukan amalan syaitan. Is suami pulak dengan riaknya mengatakan "kau ni kuat betul makan!"

Yang ni tak penah plak mama dengar papa sebut..kalau makanan tu tak sedap selalunyer papa yang habiskan huhuhu..

3. Bila anak menangis tengah malam nak minum susu, bapaknya akan tido mati terus.kalau yang dengar pun buat2 tido Lena sbb malas nak bangun, malas nak ganggu tido nya.wanita lah yang dalam semalam, berapa puluh kali terpaksa bangun membuat susu utk anak. Bila x cukup tido, mulalah muka nampak letih Dan cepat nampak tua. Kedut2 pun mula wujud. Masa TU guna Total Effect ker, aper ker... Xkan nak hilangnya. Petua utk cantik kan Ada dua yang penting, minum air banyak & TIDUR SECUKUPNYA.

Papa rajin bangun buat susu tuk daniel tengah2 malam sebab papa selalu tido lewat hehehe.Tapi ada masanyer papa tido mati gak...sama2 lah kita bangun gilir2 buatkan daniel susu..
Papa..mama nampak muda kan....hikhikhiik

4. Dan bagi wanita yang berkerjaya, sudahlah penat bekerja utk membantu menambah pendapatan keluarga, bila balik rumah, semuanya dialah yang kena uruskan. Dengan perangai anak2, perangai bapaknya... Nak itu, nak ini.. So, wanita pun membebel, marah2... Dan bila marah2, banyak leter, so cepatlah jadi tua..

Whooo..hooo..bab bebel papa memang terer hahahaha

Kesimpulannya. ..wanita cepat tua & cepat gemuk adalah disebabkan LELAKI atau lebih tepat lagi SUAMI.. Oleh itu, hargailah segala pengorbanan isteri anda. Mungkin sekiranya sehari sahaja isteri anda tiada, Dan anda perlu memikul tanggungjawab dia sementara, anda mungkin tidak mampu melakukan seperti dia.

Entry ni saje2 jer mama selitkan..saja nak remindkan diri sendiri..dalam rumahtangga ni kene ada tolak ansur..barula aman kan..Mama ngan papa pun tak sempat nak gaduh sebab jarang jupa..so masa yang ada tu dimanfaatkan sepenuhnyer..watpe gado2..wat sakit jiwa jer...

No comments: