Monday, April 6, 2009

Alhamdulillah

Alhamdulillah, Daniel dah makin sihat..Jumaat malam tu demam dia makin menjadi2 sehinggakan minum susu muntah..pastu yak2..merengek sepanjang malam sampai pagi..mama faham dia lapar tapi nak buat camna minum jer muntah..pastu yak2..menangis mama malam tu bersama2 daniel..I wish Papa were here..I need you Papa...
Malam tu mama tak henti2 lap badan daniel ngan tuala basah..letakkan Cool Fever kat dahi daniel dan sentiasa basahkan kepala dia..bibir daniel merah..panas badannyer..
hari sabtu..Daniel tido jer...mama buatkan bubur kosong..blendkan ikan bilis( buat serbuk - thanks mama Aqil bgtahu cara buat nih hehehhe) ..buh kicap sket..Alhamdulillah Daniel makan..makan lah sayang..mama tahu anak mama lapar...Mama bg air masak..sebelah petang dah ok sket Daniel..dah nak main2..senyum2..Alhamdulillah...
Buat Papa..jangan risau k..Daniel dah makin ok..ayang rasa sebab dia rindukan Papa..cuma tak reti nak luahkan jer..so Papa dun worry k...
p/s: tepon mama rosak..adui..skang pakai tepon adik..

7 comments:

mama liana said...

matun bg daniel air suam lebih..air suam taw jgn air biasa tu..nak tambah akal lagi tu yg demam jer..sementara nak kebah ni susu tu kurangkan skit scoop.. susu ni panaskan.. nanti dah ok baru buat mcm biasa balik..

Faris Daniel said...

thank zaara..riso tol masa badan dia panas tu takut kene sawan...matun bg air suam siap sembur2 tau..tak nak minum...skang dah ok dah..tu lah nak tambah akal lah tu..buli mama dia hikhikhik
dah beli stroller baru aqil hehehhe

Fieda said...

Emm bagusla danel dah sihat... lama demamnya ekh... danel jgn buli mama tau.. he he

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

Dear Matun..

Too long fever as a parent is really worrying..take care....since he is progressing well ...alhamdullilah

Mrs. Aiza (Nis) said...

cian daniel demam..
musim kot matun, hairee pun bebaru ni demam sampai 39.

Kene standby ubat letak kat bontot tu dan ubat demam selalu dlm fridge, kalau dia panas sikit dlm 37 terus bagi ubat demam biasa 2,3 kali sehari kalau lebih dari 38 terus letak ubat kat bontot dan basahkan badan.

Faris Daniel said...

fieda n Pak Man..
yup memang cuak sebab time tu boboy dah kene keja..ok lah tak banyak ragam sangat juz nak berdukung jer sampai mama dia takleh buat menda lain even makan..heheheh
skang Alhamdulillah

Faris Daniel said...

Nis,

memang ada standby ubat demam tu seme..takut tetiba dia panas balik..sekarang dah tak muntah2..n poo poo pun dah elok..ermm ntah apa dia nak dapat..merangkak or tumbuh gigi hehehh