Friday, January 30, 2009

Jalan2 @ Da Curve













Semalam mama still cuti. Itu pon sebab bos bg cuti..amek peluang nie nak carik walker tuk daniel since dia dah agak tegap hehehe..Now I understand why parents can't wait to see their children grow up..We are so eager to know the progressing of our son, Daniel...1st time parent kan..seme menda nak tahu..tambah2 lagik daniel was born as prematured baby..so his progressive is different with other baby.
Mama bersyukur pada Allah anak mama membesar dengan sihat walafiat. Sekarang dah bertambah akalnyer...letih melayannyer tapi syiookkkkk
Back to rancangan asal nak cari walker kan..so kami roundlah baby's area kat da Curve tu..ermm yang best2 memang mahal hehehe..kami nak cari yang standard jer..Takde yang papa berkenan..kat Anakku tu ada gak yang papa berkenan tapi walker tu bentuk itik..papa nak biasa jer..ikutlah papa..mama cuma ikut jek..
Mama bukan pandai sgt pilih2 barang nih...Mostly barang2 Daniel papa yang pilihkan..maklumlah sejak Daniel lahir papa dah biasa shopping sorang2..ye lah mama kan kat ICU time tu..yang kelakarnyer mama ingat lagik baju2 daniel yang mama beli online pon papa bawak tunjuk kat mama kat ICU tu( time baju2 tu sampai mama dah kat spital - struggle for life, daniel ponnn)...
so misi that day tak berjaya di The Curve..

8 comments:

mama liana said...

kat JJ pon byk walker.. time Aqil pon payah gak nak carik walker pasal mamat nikan montel...byk yg below 10kg jer..at last beli kat JJ tman maluri sbb boleh sampai 12 kg..tu pon pakai kejap jer sbb dia dah boleh manjat masuk & manjat kuar LOL

-iLLa- said...

kt butik2 bb pun byk gak walker...uishh x lama lagik daku pun kena kuarkan walker adam tuhhh..

Ryan Zeffrey said...

matun boleh cari kat satu kedai dalam One Utama old wing..kedai tu betul-betul dekat pintu masuk Jusco..agaknya sama level dgn bahagian kanak-kanak...byk yg cantik2..even Untie Angah-baby Dafi most of his gadget we bought there--the colour is more vibrant. If u look for walker --make sure the base is big and the border also must be big to get more solid foundation and stable centre gravity better ...or else akan merbahayakan baby. masa Ryan we less used walker since zoey pakai lama-lambat berjalan whereas Ryan 10-11 bln dah jalan.. i don't belive on walker support since the baby less used his lower limb and abdomen to lern to up and support..azman

Faris Daniel said...

zaara..mmg pastu kami pi OU hehhe gi JJ...ada yg papa dia berkenan..terus beli hehehhe
daniel sonok je duk dalam tu tapi dia tak reti lagi gerakkan kaki dia huhuhu

Faris Daniel said...

illa
mmg gi gak tgk tapi mahai sgt lah..takut kejap jer pakai membazir lagi pon pasni tak de sapa nak pakai dah..kami pi beli kat JJ je...hehehe
pasni Addin mesti nak duk dalam walker tu..silap2 si adam masuk balik dlm walker dia...

Faris Daniel said...

Pak man
kami cari kat JJ OU pas gi the curve tu..ehehhe

Aiza Parman said...

kalau don't mind barangan 2nd-hand, nis selalu jeguk website ni tapi so far masih tak dpt membeli lagi, laku gila.

tiabarney.blogspot.com

Faris Daniel said...

Nis..
nanti aku visit blog tue..tak kisah pon 2nd hand ke asalkan condition elok lagik kan...