Friday, January 16, 2009

15th January 2009

salam seme
tarikh ni mama bawak daniel pergi Kidds PPUM untuk suntikan 3 serangkai..cian anak mama kene cucuk kiri n kanan pehanyer..makan ubat lagik hehhe..Daniel menangis sekejap jer..tapi sempat jeling manja kat nurse yg cucuk dia tadi hahahaha
selepas tu mama bawak daniel pergi visit kakak2 yg menjaga dia masa kat SCN dulu termasuk lah jupa ibu...semua terkejut tengok daniel..oppps they called him Faris...sudah sihat membesar...they said tak macam budak pre mature pon..alhamdulillah...Daniel biasalah jupa org tak biasa sgt dia akan kontrol macho...senyum pon sket2 jek...tapi tak lama sgt stay situ sbb tanak kacau depa buat keje..lagi pon tempat tu sensitif sbb semua bb so tiny..macam daniel dulu...
lepas tu hampir kol 2 pm, mama bawak daniel ke klinik kanak2 plak untuk jupa dr paed dia..berapa yer berat daniel..ermmm 6.7kg...alhamdulillah...dr kata perkembangan daniel amat bagus...dapat mencapai barang2 yg kecil2..tapi terus masuk mulut..dah dapat meniarap n angkat kepala..membebel hhehhe...dan Dr Anisa smlm amat baik..dia suggest spy start bg daniel bubur nasi plus sayur2...buah2an...he is ready for solid food now..

lebih kurang pukul 3 lebih kami bertolak balik ke rumah dan mama siap2 bg daniel ubat demam..gambar nanti mama masukkan kedian hari ek...tak sempatlah....banyak kejer ni kat opis....

2 comments:

Azman & Azian said...

wah..sakitnya nape dr cucuk left and right f0r 3 serangkai. my s0ns dulu sekali sahaja.

Faris Daniel said...

tak tahu lah pakman...this yg 3rd time..pasni masa dia setahun,alhamdulillah dia tak demam...riso dah...