Friday, July 31, 2009

Home Sweet Home

Fuh..fuh...banyaknyer abuk kat blog mama nie hehehe..lamanyer tak hapdate blog...
dah baik dah dr ciken pox..Alhamdulillah..parut2 pon tinggal sipi2 jer...ok lah..mama masih cun wakakakah ( pasan tol)
hurm nak start cite pasal apa eh? Last weekend kami ( mama,papa,Pak Adek n Daniel) balik Kuantan. Kami gerak kol 8.30mlm hari jumaat. Alhamdulillah tak jammed. Sampai kuantan lebih kurang 11.30mlm...tak benti mana2 pon...mama ngan daniel biasalah...syok menganyam mimpi...sedar2 dah sampai umah...Fuh leganyer...
Kaklong sekuarga dah tergolek kat ruang tamu..pemandangan biasa kalau famili kaklong datang or sesapa aje dtg umah abah. Kalau raya pon gini gak..bilik ada kosong tapi sekadar tuk letak beg dan tukar baju..kami lebih suka tido tergolek di luar..port utama..depan tv dan bawah kipas huhuhu
Bersusun kitorang semua heheh..selagik ada ruang..selagik tu lah tido luar..kalau takde barulah tido dlm bilik...
Tapi kali ni kami bertiga terpaksa tido dalam bilik sebab port biasa kitorang dah ada orang hehehhe....hemtam jer lah...sebab dah sampai malam tak nampak rupanyer si kembar( ahli baru) dah kuar spital...apa lagik kami kacau lah hehehe...Kembar tak seiras so muka lain2 lah..dua2 lelaki..Alhamdulillah seme selamat cuma adik jer ada problem mata sket..InsyaAllah akan ok nanti..so ibu dan ayah( panggilan buat Abg Basri dan Kak Aznie) jgn riso k...gamba kembar dalam tepon papa..blom transfer lagik...nanti mama tempek sini k..
Kali ni balik sepatutnyer Pakman sekuarga nak ikut..tapi dibatalkan last minute. Thanks Pakman kerana memahami..kami mintak maaf sesangat...lainkali k apabila seme kembali normal hehhe..
tak banyak aktiviti pon..cuma malam sabtu tu mama ada small gathering kat umah Mummy idah..yang ada cuma famili Mummy Mazzy dan Famili Along Leman..menu..mee kari n mee sup...best mabeles...
hampir kat kol seblas kami berangkat pulang..Siang tu kami jalan2 tempat biasalah EastCoast Mall...tapau Big Apple ja...sorry Umamah n Aiman..makteh lom gaji hikhikhik...lenkali makteh banja yer...
Ahad..kami duk umah jer..Jiran2 datang tengok si kembar..Kami balik ke PJ dah petang..lebih kurang kol 6.30 pm..sampai umah kol 9 lebih...tak jammed jugak...tak puas kali ni balik...sememangnyer selalu tak puas balik kuantan..home sweet home...walau pon mama dah kawen dan duduk tempat lain tapi bila balik umah abah rasa tenang jer..ye lah tempat kita dibesarkan...mama suka balik kuantan...
Daniel lagiklah suka sebab semua orang duk layan dia ajer..hehehhe..bertambah manja lah bubu mama nie...
Oh ya..gigi daniel dah tumbuh 8 batang..humang aih...suka menggeget...skang dah berdiri..kalau datang berani dia..dia lepas gak tangan tapi nak kita ada dekatlah...
suka kick bola..suh kita pegang dia..dia kick bola..Mummy Idah kata tak aci...Daniel kene berjalan dulu baru kick bola..hahhaha

5 comments:

liana said...

ala cute daniel dah pandai kick ball..nanti jd mcm abg Aqil yer.. sampai kepala aunty pun kena ball dia kick...gggrrrrrr

Fieda said...

yer yer.. teringat hari tu kat rumah pak Uteh dok pegang daniel dia kick bola..tak mau berhenti dia..hehehe

.ib. said...

nak balik kuantan lagi!!!!

p/s: adik plan nak pose ni nak amek cuti nak duk umah beberapa hari b4 n waktu pose... hehe ;)

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

wow..matun you still own our family one trip to kuantan....ok

Faris Daniel said...

Liana n fieda,
haah..pantang nampak bola..nak kick terus...huhuhu

adik:
awak nak sambut posa kat ktn eh? bestnyer..i wish i could do the same thing...tapi.....

PakMan:
yup..i remember dat huhuhu...nanti eh...