Wednesday, July 1, 2009

IkAn BaKAr FEND!

Ni bukan nak iklan...tak dapat upah pon hehehe
tapi saja nak hebahkan heheh..mula2 mama tgk WARUNG KITA kat AStrO Ria tu..si Farouk tu duk makan ikan bakar kat sini..rasa kecur plak...cam best huhuhu
Pastu baca plak review kat blog Pak Adek pasal ikan bakar FEND ni...terus mama ajak Pak Adek makan sini
saje nak test try hihihi
Kami gi waktu lunch hari Sabtu lepas..pusing2 gak cari parking
Perut dah lapar..kita order dululah..makan then baru citer eh..hehhehe
Bang, saya nak order es kacang satu hehehe
Si kecik ni kecoh gak walaupon taknak makan sangat ( sbb dia dah pulun bubur dah kat umah tadi) mata dia ngantuk tu heheheh
tapi mama order jelly buah tuk dia seperti gambar dibawah nie...ingatkan ok ler jelly nyer,tapiiiii..liat sgt jellynyer so takut daniel ni tercekik..mama n Pak Adek yang habiskan hahaha
bagi dia sket2 jer...Muka dia bengang jer..orang tak suapkan dia huhuhu
Dalam jelly ni ada buah2 seperti laici, nenas dan juga isi kelapa laut...ermmm mama tak suka sangat desert nie tapi mama tengok ramai jer yang order...
mama rasa kalau takde jelly tu ok kot hahaha...tak bestlah..ala2 kata adek..cam berlendirrr jer hahaha

Hah..dah dapat nasi..kita makan ler..mama amik ikan pari...ulam daun selom...Hidangan dia macam gambar kat atas lah..ada nasi..ada ikan..kuah 2 jenis..satu asam..satu lagik kuah asam pedas..
Air kaler biru tu actually air lemon berselasih..tapi spoilla..ada jelly gak so mama tak suka lah
lenkalik kalu mama nak order air nie...without dat jelly..ishhhh...
Pak Adek amik ikan pari gak...air bandung cincau..yang bestnyer..kat atas bandung cincau tu dia letak es batu kisar...nampak bestlah hihihi..

Memang ramai giler orang datang makan..kalau hari bekerja..agaknyer macam ni gak kot..
nama pon ikan bakar FEND tapi still ada ayam bakar dan sup tulang kot..
ikan yang ada macam ikan pari, ikan kembung, talapia, keli dan ikan jaket aka cencaru....
ulam2 pon ada...
harga?..not bad...
kami kene RM 20 jer...
Ermm papa balik nanti nak ajak papa makan nie lah...

Lupa plak nak bgtahu..kedai makan ni kat belakang Giant Mall Kelana Jaya tu...kat ngan shop lots baru...




8 comments:

lia said...

salam.mg sedap ikan bakar nie.saya sllu pegi

Mrs. Aiza (Nis) said...

mcm best aje..dah dekat sgt dgn office, nanti nak try gak.

Fieda said...

Errmm nak kena try nie..hehe

Faris Daniel said...

lia,
bestkan ikan bakar nih..tak dry sgt..kuah pon ok..

Nisda & fieda,
mmg shud try tis ikan bakar...kene ngan selera aku hehehe

liana said...

kedai nilah kami duk bincang lakibini masa tgk warung kita.. hubby siap ckp nape kita tak perasaan time dtg giant kelana jaya tu heheh

.ib. said...

org tak perasan sbb die kat kawasan shoplot bru kat blakang giant, lepas lorong blakang giant... hehe... kalu tak silap name tmpt ni dataran glomac...

p/s: memg best! orderlah bandung cincau! slurppp! ;)

Faris Daniel said...

Ana,
aku pong terpengaruh kat Warung kita tu lah hikhikhik...
gi lah makan...nak pi makan jgn lupa ajak aku eh huhuhu

aha..nama dia dataran glomac...

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

Cik Matun kita dah makan kat sini 2 kali..Ok je...yg lain kat kauh asam tu..maslah kat situ nak dapat parking yg strategik....