Tuesday, July 14, 2009

Selepas seminggu.....

Hari ni genap seminggu mama kene chicken pox..masih ada lagik saki baki dia kat badan mama ni terutamanyer kepala..(banyak siot)...kaki dan bahagian belakang....semalam mama ngan papa decided nak bawak balik daniel ke rumah sebab dia dah start merengek pangge mama tiap2 hari dah..mama pon dah tak tahan nak nangis tiap2 hari...tapi kami dettol kan semua bahagian dalam umah....sebelum putera kesayangan kami pulang hehehe..
mama beli dettol hand sanitizer tue..kejap2 pakai before pegang daniel...
biasalah daniel manja terutama time nak tido...
semalam mama cam tertolak dia skit sebab dia nak peluk mama..daniel majuk menangis terus gi kat papa dia...mama bukan marah tapi mama nak elakkan dia selalu peluk mama..mama nak cium dia pon takut...nak tak nak mama dukung gak dia..tapi dettol sanitizer tu melambak lah mama sapu kat tangan, lengan dan kaki...
yer..mebe lambat nak baik sebab dah tua gini baru nk kene hikhikhik...bak kata zaara...mama dahmakan macam2....adui..sayu jer semalam tengok daniel tido ngan papa kat depan tv...Alhamdulillah kol sepuluh dah tido..kalau tak mil citer sampai kol 11 lebih baru nak tido...
walau pon daniel main sorang2....
mama tido berasingan sebab takut akan mengjangkiti daniel...harap ketahanan badan daniel kuat walau pon dia dah amik jap tuk campak....tapi kita tatau...
boring giler duk umah..asyik layan HBO dan menahan diri dari menggaru...ehehheheh

10 comments:

zealvia said...

alhamdulillah dah semboh pon

Fieda said...

uish.. dasyatyer... lambat nak recover tu... sian daniel

anggun said...

wawawaa.... sedeh kan tido jauh dgn baby... teringat dulu sy kena denggi, duduk wad 1 minggu... mlm mmg xdpt tido teringat dia kat rumah aje... tiap 2 jam terjaga terasa mcm dia nak nenen... my mom bwk dia jumpa 1 hari 4 kali aje utk nenen..

babybeewardrobe said...

kat muka tu ko basuh selalu dgn air kelapa.. pastu biar kering sendiri.. pas sejam basuh dgn air suam.. buat selalu camtu nanti parut cepat hilang..

.ib. said...

seb baek sapat peluk daniel seblum g pekan.. haha

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

aduh berat mata memandang berat lagi bahu memikul...alah anak mama....alah mama...kadanng2 rindu ni tak keruan juga kerana anak kan

Faris Daniel said...

sori seme..baru bukak blog..hari ni dah start keje..dh sembuh sepenuhnyer...Alhamdulillah..

Zaara, akan aku buat..sbb ada gak parut sket kat muka nie...hihihi

memang daniel pon perangai berubah..jadik lagik manja n sensitif..puas hati dapat peluk anak manja mama nie...huhuhu

bangibookseller said...

Sila berkunjung ke http://bangibookseller.blogspot.com/ utk dapatkan buku2 B. Inggeris.. T. Kasih.

nuna said...

hi, i've changed my blog... kindly go to... http://mylifeonthego-nuna.blogspot.com/

CAK said...

lahh... dendiam rupanya kena kuarnatin ko ye mart... by this time sure dah sihat eh. thanks la singgah blog aku.. update aku nye link kaih..fp tuh dah nak close... daaaaaaaaa... kat blog cam maleh nak tepek psl fuds. tambah lak tgh nak diet sbb aku dah gemuk cam manjalara!!! hihi..