Thursday, July 9, 2009

Chicken Pox!

Mama dijangkiti virus chicken pox...dari hari sabtu tu mama dah rasa cam demam..badan lenguh2..
kebetulan papa plak balik hari tu..takdelah syak apa2..mama ingat demam biasa..la..
hari ahad still rasa tak sihat tapi lembik waktu malam jer...siang tu ok cuma tekak rasa tak sedap...kira camtakde selera lah
hari isnin, pagi tu mama rasa badan mama gatal2 dan kuar bijik2..suh papa tengokkan..papa kata cam chicken pox..tp nak confirmkan lagik...baik jupa doc...
SAH..mmg chicken pox..waaa...waa...mc seminggu..
tapi doc suh jauhkan diri dari daniel sebab dia terlalu kecik..decided nak tinggalkan daniel di rumah tok maknyer..kiranyer papa akan tido sana..lah...mama kene kurantin kat umah...
adui 1st nite tido tanpa daniel amat menyeksakan...melawan rasa ingin menggaruk...tahan rasa sakit...aduyai..gini rupanyer sakit ni..
Mama minum gak air kelapa...yang bestnyer menda alah ni banyak tumbuh kat badan, kepala dan muka...kaki lom ada banyak....ramai yang kata jangan makan kicap..jangan kene air hujan...of course ler jangan makan yang gatal2....
ermmm....semoga mama cepat sembuh..tak tahan menahan rindu..rindukan bubu mama tu..dengar suara jer..semalam lepas kol mil..dengar kejap suara daniel..mama lari masuk bilik menangiss...rindunyer kat daniel.....cepatlah sembuh...nak cium daniel...papa pon kata daniel asyik sebut mama..mama..mama...sambil pandang bilik atas...
sabar eik sayang,mama dah sihat nanti mama jemput daniel k....

10 comments:

zealvia said...

siannya ko matun...daniel dah jab chicken pox...kalo aku mcm mana ye terpisah sehari pon tak leh.

Hannah said...

Alahai..syahdu pulak dgr. Sabar ok! pasti ader hikmah di atas apa yg berlaku.

ps : Hi Zealvia, Ladybird di sini..hehe

yus.my said...

get well soon sis..

iena hamdi said...

ehhe windu kat daniel jer ke?.. kat ayah dia? hehehhe

jaga diri bebaik tau!!

Fieda said...

kak matun, sedey plak bila baca nie...

semoga cepat sembuh..ok...

babybeewardrobe said...

wohoo kena chicken pox time umur mcm ni agak teruk skit.. yelah kita dah mkn memcmkan..

aduhh part pisah dgn anak yg haru ni.. aku terpisah beberapa jam pon dah rasa semcm jer..huhu

FiBoCyNnO_gURL said...

ala cian nyer...hubby kite pn br baik dr chicken pox...alillah lew anak xkena same uat mase nie....

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

ala....tahan kan hati...nangis kuat-kuat ...sure berat bandan turun punya..sakit dan rindu..

.ib. said...

rindu daniel gak!

Faris Daniel said...

hai seme..dah seminggu dah..still not ok lagik...mc sampai esok ( selasa) tapi kalau tak ok gak kene sambung lagik lah..
thanks atas doa kalian...semoga aku cepat sembuh dan boleh cium daniel puas2...