Monday, August 10, 2009

KenDuri TahliL & Besday Party @ PuchOng

Dah lama tak hapdate entry ngan gambo2 hehehe..
Entry kali nie gambo2 nyer ehsan dari Pak Man..( yang lain pakat2 tak mao amik gambo..dengan alasan nanti gambar empunya badan tak dok dalam gambar..heheheh) so Pak Man was our penyelamat hehhe..sayang dia hikhikhik..
Sebenarnyer kuarga Mak Ngah nak buat kenduri Tahlil arwah pada malamnyer..tapi ambil kesempatan untuk menyambut besday ahli kuarga yang menyambut besday masing2 pada bulan Ogos ni...Of coz la anak mama yg tecit ni masuk dalam list ahaks..saje2 menyempit kan..huhuhu
So kami hanya menyumbangkan naget dan wang untuk bahan2 bbq..hehehe..Kisah bermula pada malam jumaat selepas balik kerja..kami bertiga ke umah makngah sbb nak mengikut Anis ber'Shopping" bahan2 tuk bbq..Kami bergegas ke GIANT Kinrara( kalau mama tak silap) ..Daniel ngan sportingnyer masih berjaga walau pon sudah melepasi waktu tidonyer....kan bawak gi jalan2 nie..mata pong segar...
Hajat hati nak beli marinated chicken, beef n lamb tapiiiiiii...dah sold out..Mak aiiii..ramai ke yg nak ber bbq esok hehehhe...Anis kata..takpelah kita beli esok..
Ni acara meniup belon @ mengepam belon..adui papa takut belon pecah..walau pon MEMANG banyak belon yang pecah hahaha...masa dah pukul 3pm..ngan belon lom tiup..bara api tuk bbq blom buat hhahahha...jemputan pukul 4pm...haru tak haru....
Inilah barisan yang ditugaskan tuk membakar ayam hehehe..bersiap sedia...
Antara ayam,lamb, sasej dan daging yang berjaya dibakar...errrr walau pon sedikit "hangus'..totap sedapppp dimakan...giler banyak menu petang tue..tapi PakMan tak snap kot hehehe
Antaranyer..Spagetti seafood Pakngah yg amat PEdas..bbq, naget n fries, roti jala n kari ayam, bihun goreng n karipap..tengahri tue kami makan spagetti blognise ( sedappp), sup ayam...PEDAS GILER cili kicapnyerrrr
hikhikhik
Pakngah baca sedikit doa tuk majlis petang tue...semua muka kelaparan jer hahaha..
cepat makan...serbuuuu..
carrot cake SR dan brownies SR..mmg faveret..bestnyer
pas makan ..semua yang hadir bersiap2 tuk kenduri pada malam tu plak..Daniel langsung taknak tido..dan Yer..dia meragam..nak bermain2 ngan 'abang2 yg ada'
dah pasan dia nie besar..hehehh
Papa n Zul in action...

ni plak mak tam tengah mengacau ayam paprik..cewahhh

Ni Atuk Aunty Daniel...amat sebuk di dapur...hehehe..

Kami balik rumah tatkala jam dah menghampiri tengah malam..huhuhu...pakMan sekuarga tido kat umah makngah...Daniel masuk jer dalam kete..bagi susu terus terkulai tido...letih yang amat dia..
Maklumlah siangnyer langsung tak tido sampai malam...
alamak gambo kami ayu berbaju kurung takde eh Pakman hehehe..

3 comments:

Hannah said...

Wahhhh..umah sape ni kat Puchong? len kali dah smpi puchong meh la jln umah. Kat BK5. Apai cuti lama?

Faris Daniel said...

nany, umah kat puchong nie umah makngah apai..hikhikhik
BK5 tu nama penuhnyer apa yang? hehehhe
nanti kami pi umah nany..masak lasagna eh huhuhu...
best ke air perahan oren hannah tu? so cute...

Hannah said...

Bandar Kinrara 5. Boley jer..nak dtg bgtau yer...ahaks! nak try ker perahan air limau Hannah? HAhahahahah..kang ader yg sakit perut ...sendirik tanggung ek!