Wednesday, August 12, 2009

CountDoWn to Our 2nd AnniverSary!! 18 th August 2009

ERmm poyo tak tajuk entry tu?
nak bercountdown2 plak kan..tapi bior lah kan..dah namanyer blog kita yang punyerrrr...Apa kata mama singkap kembali detik2 kami berkenalan...agak tak best sebenarnyer...malulah nak citer...perlu ke cerita dari awal perkenalan? ok lah mama citer sket2 lah eik..buat bacaan daniel nanti ehek...
Masa mama further study kat Uitm Shah Alam..mama buat part time kat McD Subang Parade nun..naik scooter Suzuki 125...ulang alik lah dari Subang Jaya - Shah Alam..gigih jugaklah kan sebab slalu pas kelas kol 6 pm..mama cepat2 balik nak masuk koje..ceh...balik lak malam2...masa tu fikir sonok jer dan nak cari duit poket lebih...
Kalau mama exam..mama akan mintak cuti lah...concentrate blajo plak...sampai abis exam..mama masuk keje balik..so disinilah al-kisah bermula.....
Hari mama masuk keje pas exam..mama tengok ramailah muka-muka baru hehehe...mama target bebudak SPM nih..nak cari duit poket cam mama gak...so bila nak siap2 masuk keje..mama boraklah ngan budak baru nie...masa ni budak baru ni ngah rehat..ngah siap2 nak makan beger...
Mama tanya:.Ko budak baru eh? Ngah tunggu result SPM kan...selamba jer tanya sbb budget budak baru ni mudalah...hahahha..Pastu budak baru tue jawab...tak..la..aku blaja kat UM la..ngah cuti semester...
Ko biar betul..kecik jer ni..nak tipu aku eh?...budak tu jawab lagik....betul aku ngah cuti semester...hahahha...
Masa tu rasa kelakornyer...mama kawan ngan papa cam biasa ajer..al- maklumlah..mama kan tua 3 tahun dari papa...takde rasa pape...sampailah satu ketika..ntah bila timbul rasa sayang tue eik? Maybe kami saling caring maring hahahha...sms selalu ..kol moling jarang sekalik..(papa kedekut kedit hahah)- student kan...
nak dating pon..kdg2 pilih tempat..kdg2..aku banja ko..later ko banja aku plak hehehhe...tapi tak kisah..janji kita happy ....takleh citer banyak2..mama maluuuuu
Selama lebih 5 tahun menyulam kasih ngan papa..kami decided dah sampai masanyer kami mengakhiri zaman bujang...Tanggal 19 Ogos 2006..kami bertunang....panjang jodoh kami..Alhamdulillah...
Tepak sirih bertukar...cincin disarungkan..bertukar2 hantaran..selamatlah mama jadi tunangan papa..Janji diikat selama setahun....(sempat lagik nak kumpul duit nih)...
terlalu banyak kenangan antara kami..suka duka pahit maung sentiasa ada...biasalah adat orang bertunang...darah manis katanyerrr...biasalah gado - gado manja gitu...masa ni dugaan datang..papa tergelincir kat rig..patah balik lengan kiri...oh ya..sebelum kami bertunang..tangan papa patah sebab eksiden..adui..banyak kenangan..masih ingat mama antar papa ke PPUM tuk rawatan fisio..ngan scooter mama lah ( time tue tak mampu beli keter lagi)..hikhikhik....
Kami bukan couple yang romantik...ada duit lebey leh lah makan ciken chop ke..steak kg baru ke..kalau tak..bantai ajer apa yg ada..suka dating kat restoren mamak kat shah alam..makan roti telor..nescafe tarik...sudah cukup...borak2 pasal hal 2 yg terjadi hari tue...Jangan kan kata nak makan kat hotel..restoren mewah..masa tu makan kat fastfood cam McD ke..KFC ke...kami cukup bahagia....I love you Papa...
Kadang2 mama masak lah nasi grg ke...mee ke..kami letak dlm tupperware..makan kat tepi padang kat area Masjid Shah Alam tue..sambil tengok gelagat orang..tengok gelagat mat2 motor tunjuk skill...Papa suka sgt gi 'window shopping kat Mid valley or mana2 mall kat area shah alam n KL..(sampai skang)...itulah tempat kami dating...dah keje..bolehlah slalu tgk wayang...bertukar2 hadiah bila besday..papa suka buat sendri kad ucapan...mama suka...

Enam hari lagik..kami akan menyambut Ulangtahun Perkahwinan kami yang kedua...seronok sangat sebab tahun lepas kami tak sempat sambut..sebab mama baru keluar hospital...papa plak dah mula bekerja setelah hampir 2 bulan bercuti menjaga mama dan daniel di hospital...kami belom plan apa2..kami tak mengharapkan apa2 yang spesel..cukuplah kami bertiga bahagia bersama...dapat makan bersama2 pon sudah cukup happy..lebih2 lagik dengan kehadiran Faris Daniel....

p/s:papa kata hadiah tuk mama tahun ni ialah SMART TAG. ????? tengok tuan2 puan2..betapa romantiknyer suami saya....hahahha...tak kethah la papa...janji ikhlas...

14 comments:

liana said...

alolo..kdg menda mcm ni yg jd kenangan indah taww.. lelaki kalau romantik sgt aku geli wakaka.. biar rock brutal skit baru best..

Faris Daniel said...

haah kan..aku takleh imagine kalau dapat lelaki yg romantik hahha...cam ko gak kot...al maklumlah aku ni kasar sket....hikhikhik

Hannah said...

Wah wah..tau dah korang jupe kat MC'D. APai ader bgtau masa bljar kat UM dulu. Cayalah korang! mmg sweet couple laaaaaa....papepon! happy 2nd anniversary to both of you. Semoga tros berbahagia ke akhir hayat. Amiinnn

Faris Daniel said...

Thanks Nany...
dulu apai slalu citer pasal nany ngan ida..korang rapatkan hehehe...
kenduri ida dpt kami gi..tapi kenduri nany nun jauh ngat kat kelantan hehehe
tu lah tak sangka plak jodoh ngan apai hehehe...

iena hamdi said...

betul babe aku pun geli kalau dpt yg romatika di amor sngt.. ko tau antara hadiah romantik yg pernah aku dpt dr cik abang aku tu kan ko tau tak mainan yg ada straw dah tu ada ala ala windmill tuh.. yg kita tiup dia pusing.. hahhaha aku paling suka adiah tu.. kalau nampak benda tu kat kedai aku senyum sorang2.. eee ada cerita di sebaliknyer..

by the way tahniah utk aku atas ulangtaun kamu itu.. moga happy2 alwiz...

aku pun tengah countdown anniversary ke 8 1 sept ni,.. uuhuhu

CAK said...

olololo....comeynye!!!
hahahha... aku-ngko lagik..kelleeeessss.. i loike!!
mart, aku pun geli jans yg jiwang karats nih.. bab hadiah laki aku pun tak jenih mcm tu.. tp dia suka bahagiakan aku..cthnya mase annive dia bawak kami cuti2 ke, buat photoshoot ke.. kire hadiah anniv kami ke, bday aku ke, bday dia ke, bday anak2 ke, semua org dpt rasa.. apapun, bersyukurlah byk2 kite dikurniakan suami yg wpun tak comel di mata org,,kacak di mata kita dan baik budi pekerti!! semoga ko dan apai terus bahagia...

RoSeHaiKaL said...

happy anniversary........semoga berkekalan ke ujung nyawa...hehehe

iena hamdi said...

wakakak...
lama ku x jengah blog mu ini...
bz skit...bercuti sakan...
kekonon sebelom puasa..huhuu..
eppy anniversary...
ku pon nak countdown gak...4 sept....

betol tu kusokong...
x pyh romantik2...janji hubby ku syg dan centa pdku...huuu

adex-aieda said...

aloha...ku jenga blog mu ini guna lappy kakak kuk...
lupa plak nak tukar nama...
belasah jela,...

RoSeHaiKaL said...

u've been taggedd..heheheh..go to my bloggggg

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

Kita nak buat nasi tambah.."apai selalu cover line depan parents dia..la..ini uncle apai la selalu tempat dia orang korek rahsia...actually trivia tu lupa nak masukkan satu incident...apai jatuh motor lepas hantar matun depan DEMC Shah Alam...apai masuk Hospital Klang ..patah tangan dan gigi depan 4 batang. so kita lah yg call Matun datang hospital..that the first time parents apai lihat mak we apai...tak tahu bagaimana perasaan matun ketika itu..kita selalu kata age diffrent is no hal..positive beb.....from that moment semua keluarga apai kasi blessing..rumah kita orang antara port matun dan apai kadangkala melepak...jangan lupa kasi credit kat kita tau..ingat spegheti belognise..futucini sardin...finally kita jadi pengapit apai kat kuantan....

ARWEN_my said...

Matun and Apai.. Happy anniversary.. sorry lambat wish.. best citer cinta ni, baru tau alkisah sbnr.. hahaha..

btw, xkesah la romantik ker x, pada azah lagi best makan kt kedai mamak ker, kedai restoran biasa, janji kita happy berdua.. betol x? and yg penting we have to treasure the moments..

ARWEN_my said...

oo and Mommy Sophie ni mmg malas nk update blog hehe.. skang rajin update blog Sophie jer - kalo rajin try to check this out - sophiecamilla.blogspot.com..

muahs

FARIHANA said...

moga bahagia selalu
:)
salam aidilfitri:)