Monday, June 22, 2009

Daniel @ KLIA

Tanggal 21hb June 2009...ala Father's day tue.
kami jalan2 ke KLIA. Itu pon secara kebetulan tenn bg sms ajak pi sana hantar Jie dan kuarga menunaikan umrah. Lagi pon mama dah tukar plan sbb kene jaga nenek..so kira on je lah..
kalau tak mama dah ada plan lain..
janji lebih kurang kol 11 pagi jumpa kat BJ (mana lagik port mama kan heheheh)
kami makan2 dulu..
tau tak kalut tol mama sampai lupa nak bwk botol susu daniel..aduhai seb pasan..gi kedai runcit beli botol susu Anakku..harap daniel nak minum..tapi....
Daniel taknak sangat..ala..cian anak mama dahaga...
Tido dalam kete...Alhamdulillah tak meragam tapi orang lain palk yang meragam hahaha
sabor je lah...lalalalla
nyanyi lagu dalam hati sambil drive...
Ini kali kedua mama jejakkan kaki ke KLIA
1st time dulu cuma hantar papa kat luar..tu pon Pakman dan Cik Yan yang tunjukkan jalan..
Ye lah kali ni mama tengok betul2...senang nak hantar papa lenkali
Mama taknak orang buat citer..yang mama taknak hantar Papa keje..padahal orang yang buat citer tu tak tahu pape..
suka2 hati buat citer..bikin hati mama..HANGATTTTTT!!!
Kami sampai lebih kurang kol 1 kot..bergegar enjin GEN2 mengejar kete HONDA CIVIC hahahah
janji selamat sampai ye tak...
nenek pon sporting jer..so mama lega..risau gak nenek wat hal..tak keruan plak mama nanti..
Thanks pada Hanni..sudi layanz nenek aku hehehe
Mula2 carik Jie dulu..pas salam2..dia kena dengar taklimat..( oohhh kene dgr taklimat dulu eh)..
mama tatau sebab tak penah naik kapal terbang..waaa..waa...hazabnyer ko ni matun..
Papa...jom..jom naik kapal terbang...hahahha
sementara tunggu jei dengar taklimat kami bergambar sat..snap..snap..
pastu round2 situ sambil carik kusi nak duduk
nenek plak cian dia..tapi steady jer..nenek kontrol eh hikhikhik
tapi kan..kata KLIA ni the best airport in the world tapi bila kami pi tanya nak pinjam wheel chair tuk nenek..
"wheel chair juz utk passenger ajer." uiks..gitu plak..camni servis airport yang so called the best in the world..poorah...cian nenek aku kene menapak

Tak lama pon dapat borak ngan Jie..si kecik ni nak membuassss..adui
kalau letak kat stroller kene tolak..takleh duk steady gitu ja..bising mamat tecit nih..
aku gerak sket jer..nenek dah angkat kaki nak pollow..takut aku tinggalkan dia..
pas pass segala hajat tuk Jie doakan di sana..kami pon balik...
kat bawah ni mama letak gambar je lah..tatau dah nak ngomel apa...





kepada Jie dan keluarga..mama doakan korang selamat menjalankan umrah di sana..doakan kesejahteraan kami di sini..Mama ingin pergi jua ngan Papa dan Daniel satu hari nanti...InsyaAllah..

5 comments:

Fieda said...

Sabar kak matun.. kadang orang berckap ikut hati... Tak tahu apa yang berlaku...

Wah kagum la siap bw nenek jln2 skali.. hehe

Azman & Azian & Zoey & Ryan said...

Matun you taking care nenek ke?

liana said...

lor tak antar laki gi klia pun kecoh ke adoilahhh...aku ni boleh dibilang baper kali je matun hantar pakcik tu..yg lain dia amik cab atau geng dia pi hantar..
kalau tiap kali pi aku nak hantar letih ler.. aku hantar dia kat pintu kater je ekekek

Faris Daniel said...

fieda,
mulut org fieda..kak matun takleh kontrol...

pakman,
juz for that day hehehe..takde org leh jaga..mak gi meeting

Faris Daniel said...

ana,
tu lah org tak tau apa yg aku buat
aku slalu kuar awal opis gi antar laki aku gi kl sentral..aku tak kecoh pon..aku tak mintak tolong orang pon
aku tak sampai hati tgk laki aku heret beg besar naik komuter
baru sekalik
aku tak htr gi klia or lcct pon kecoh...penatlah camni..
macam aku penah cakap before nih...aku tak bleh nak please everyone..